Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

EU existuje za jediným účelem, souvisí to s USA, pustil se Trump tvrdě do Bruselu

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington – Donald Trump se stal oficiálním kandidátem Republikánské strany na prezidenta USA, ostrými výroky ale ani nyní nešetří. Jak nyní upozorňuje bruselský server Politico, čerstvě to od něj schytala také Evropská unie.

Trump v rozhovoru pro televizní stanici NBC uvedl, že Evropská unie byla vytvořena k tomu, aby „porazila Spojené státy, když přijde na vydělávání peněz".

„Důvod, proč se (EU) dala dohromady, je, aby vznikl takový syndikát, aby mohla soupeřit se Spojenými státy," myslí si Trump. Server připomíná, že Trump také opakovaně chválil rozhodnutí Velké Británie z EU vystoupit.

Trump v rámci rozhovoru také zopakoval svůj postoj proti NATO a znovu zdůraznil, že členské země musí Spojeným státům platit více, aby splnily požadavky smlouvy o vzájemné obraně.

Kritiku od Trumpa také sklidily Severoamerická dohoda o volném obchodu (NAFTA) a Světová obchodní organizace (WTO). Obě jsou podle Trumpa „katastrofou".

Dodal, že jeho návrh zabránit vstupu do země lidem „ze všech zemí, které zkompromitoval terorismus", nemá nahradit jeho návrh zákazu vstupu muslimům do USA, ale má jít o rozšíření tohoto návrhu.

Témata:  Donald Trump volby v USA EU

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy