Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obamův bratr podrazí Baracka. Dá ve volbách hlas Trumpovi

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Nairobi - Nevlastní bratr amerického prezidenta Baracka Obamy dá v listopadových prezidentských volbách hlas republikánovi Donaldu Trumpovi.

Malik Obama, který má podle agentury Reuters americké občanství, neschvaluje politiku svého bratra.

Trump "mě oslovuje, stojí nohama na zemi, mluví ze srdce a nesnaží se být politicky korektní, je přímý," řekl Obamův příbuzný, který žil od roku 1985 v USA. Pracoval u několika firem, než se stal nezávislým finančním konzultantem. Vystudoval univerzitu v Nairobi, teď žije v domě předků ve vesnici Kogelo.

Malika Obamu od Trumpa neodradil ani jeho názor na muslimy. "Jsem samozřejmě muslim, ale nemůžete mít kolem sebe lidi, kteří střílejí a zabíjejí druhé ve jménu islámu," řekl Malik Obama, který žije v Keni a s nímž Reuters hovořil telefonicky. Trump řekl, že by USA měly zakázat muslimům vstup na své území.

Témata:  Barack Obama Donald Trump volby v USA

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy