Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump zrazuje USA, Putin je diktátor: Biden na sjezdu demokratů pronesl ostrá slova

Joseph Robinette „Joe“ Biden, Jr., 47. viceprezident USA
Joseph Robinette „Joe“ Biden, Jr., 47. viceprezident USA
Foto: kmu.gov.ua **www.kmu.gov.ua**

Filadelfie - Ve středu na nominačním sjezdu amerických demokratů vystoupil s projevem viceprezident Joe Biden. Ruského prezidenta Vladimira Putina v něm označil za diktátora.

Biden se na sjezdu zapojil do série oslavných projevů, adresovaných Hillary Clintonové. Republikánský kandidát Donald Trump je podle Bidena příliš nebezpečný člověk, než aby mu byl svěřen prezidentský úřad.

Zdroj: YouTube

"Žádný kandidát velké politické strany v dějinách tohoto státu toho nevěděl tak málo a nebyl tak málo připraven na řešení otázek národní bezpečnosti," prohlásil Biden o Trumpovi.

"Trump podporuje mučení a prosazuje náboženskou nesnášenlivost, zrazuje americké hodnoty a ztěžuje snahu USA porazit Islámský stát. Nemá ani ponětí o tom, co činí Ameriku velkou," konstatoval Biden.

Témata:  Joe Biden Donald Trump Vladimír Putin

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy