reklama

Prvních 100 dnů v Bílém domě

"V prvních sto dnech budeme spolupracovat s oběma stranami, abychom prosadili největší investice do nových a dobře placených míst od druhé světové války. Místa ve výrobě, čisté energii, technologiích a inovacích, malých podnicích a v infrastruktuře. Pokud investujeme do infrastruktury nyní, vytvoříme tím dnes nejen pracovní místa, ale položíme základy místům, která vzniknout v budoucnu. Změníme rovněž způsob, jakým mladé na tuto práci připravujeme."

Boj s terorismem

"Nezakážeme žádné náboženství. V boji s terorismem budeme spolupracovat se všemi Američany a se všemi našimi spojenci."

Přistěhovalectví a imigranti

"Nepostavíme zeď. Místo toho vybudujeme ekonomiku, kde každý, kdo bude chtít dobře placenou práci, ji dostane. Vytvoříme cestu k získání občanství pro miliony přistěhovalců, kteří již nyní přispívají k rozvoji našeho hospodářství."

Nutnosti omezit zbraně

"Pokud budeme brát vážně bezpečnost naší země, nemůžeme mít prezidenta, který je součástí zbraňové lobby. Nejsem tady kvůli tomu, abych odvolala druhý dodatek ústavy (zaručuje Američanům právo držet a nosit zbraně a vytvářet milice). Nechci vám sebrat střelné zbraně. Jen zkrátka nechci, aby mě zastřelil někdo, kdo zbraň mít vůbec neměl. Budeme spolupracovat s odpovědnými držiteli zbraní, abychom prosadili rozumné reformy, které zabrání získat zbraně zločincům, teroristům a všem, kteří by nám mohli ublížit."