Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po atentátu na kostel ve Francii byl zatčen uprchlík, policie zkoumá mobily

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Ve střední Francii byl zadržen uprchlík ze Sýrie žijící v jednom z azylovém zařízení. Policie ho podezřívá, že má co do činění s úterním teroristickým útokem v kostele, při němž dva islamisté zavraždili kněze.

Podle agentury AFP jsou tedy v souvislosti s útokem ve vazbě tři lidé. List Parisien uvádí, že zadrženému syrskému žadateli o azyl je 22 let.

Ve vazbě byli dosud čtyři lidé, dva z nich ovšem vyšetřovatelé dnes ráno propustili a druhým dvěma prodloužili vazbu. Kriminalisté nyní zkoumají dva telefony nalezené v kostele u oltáře.

Do kostela v severofrancouzském Saint-Étienne-du-Rouvray vtrhli dva mladí útočníci, Adel Kermiche a Abdel Malik Nabil Petitjean. Devatenáctiletí atentátníci vyzbrojení noži drželi v zajetí šest lidí a zavraždili kněze Jacquesa Hamela. Policisté oba útočníky zastřelili.

Témata:  uprchlíci Francie teroristický útok na kostel ve Francii

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy