Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Mexiku se udály dva masakry, zemřelo 16 lidí

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Mexiko patří mezi země s nejvyšší mírou kriminality na světě, což potvrzuje i nejnovější incident. Při dvou masakrech ve státech Michoacán a Guerrero zahynulo v sobotu nejméně 16 lidí.

Devět ohořelých těl bylo nalezeno v automobilu v oblasti Cuitzeo nedaleko potrubí, které provozuje státní společnost Petroleos Mexicanos, uvedla prokuratura státu Michoacán. Smrt osob může souviset s možnou krádeží paliva.

Ve stejný den policie nalezla sedm zastřelených členů jedné rodiny, včetně dvou dětí, ve státě Guerrero.

V minulém roce došlo v Mexiku k 20.525 vraždám, 2402 z nich se odehrálo právě ve státě Guerrero.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR na svém webu upozorňuje cestovatele, že bezpečností situace v některých státech Mexika je v současné době negativně ovlivněna násilím mezi drogovými kartely a to včetně Estado de México (stát obklopující hl. město Mexiko). MZV ČR z důvodu špatné bezpečnostní situace nedoporučuje cestovat do států na hranicích s USA (Durango, Coahuila, Tamaulipas, Nuevo León, Sonora, Baja California Norte a Chihuahua) a do státu Michoacán.

Témata:  Mexiko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy