Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé působí v EU aktivně? Ministr sdělil děsivá čísla

EU
EU
Foto: Pixabay

Řím – Itálie podle vyjádření italského ministra vnitra Angelina Alfana, který mluvil před italským parlamentem, během roku 2016 již vyhostila 35 islamistů kvůli terorismu. Informoval o tom server The Local.

Země podle Alfana od začátku letošního roku již vyhostila 35 lidí. Od začátku minulého roku tak již ze země bylo dle jeho slov kvůli terorismu vyhoštěno celkem 102 lidí. Alfano také uvedl, že celkem bylo kontrolováno 106 tisíc lidí, 549 jich bylo zatčeno a 884 bylo vyšetřováno.

Ti, kteří byli vyhoštěni, „se všichni snažili radikalizovat ostatní a propagovat v Itálii džihád," varoval dále Alfano. Podle italského deníku Il Fatto Quotidiano zatím k poslednímu vyhoštění dvou osob došlo minulý týden ve středu.

Oba byli maročtí občané; jedním z nich byl 25letý muž, který v červenci v benátském kostele převrátil obří kříž ze 17. století a jednomu duchovnímu tak zlomil ruku, druhým byl 67letý muž, který narušil mši v Trentu a hlásal nenávist vůči křesťanství.

Alfano dále slíbil, že se země bude i nadále prosazovat tvrdou politiku proti lidem, kteří hlásají radikální islám. Zároveň ale zdůraznil, že je třeba rozlišovat radikální muslimy od lidí, kteří se jen chtějí modlit.

„Modlitba je nesporným právem, které všem přiznává italská ústava. Nemůžeme si odcizit italské muslimy; to by jen vytvořilo atmosféru nenávisti a živnou půdu pro násilné činy," dodal Alfano.

Témata:  Itálie Islám terorismus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy