Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horor na londýnské pouti: Lidé zůstali uvězněni na jedné z atrakcí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Londýn - Návštěvníci pouti v Londýně zažili chvíle plné nervozity a strachu, když se s nimi ve dvacetimetrové výšce rozbila jedna z atrakcí a na několik dlouhých hodin je uvěznila ve vzduchu. Záchranná operace trvala více než tři hodiny. Při poruše atrakce nebyl nikdo zraněn.

Devatenáct lidí trávilo v neděli odpoledne na kolotoči mnohem víc času, než si zaplatili. Ve výšce přibližně 20 metrů se atrakce porouchala a na dlouhé hodiny je uvěznila vysoko ve vzduchu. Mezi návštěvníky bylo i šest dětí.

Hasiči strávili záchrannou akcí více než 3 hodiny. Zatím není zcela jasné, co poruchu způsobilo. Rozbil se ohromný kolotoč, kde kolem centrálního pilíře krouží velké kapsle.

Final few being rescued from #SouthBank fairground before it gets dark. https://t.co/ULmZ2sl8nf pic.twitter.com/35mqN3tOXJ

— London Fire Brigade (@LondonFire) 31. července 2016

 

K záchraně lidí použili hasiči dva vysokozdvižné vozíky, při záchranné akci jim asistoval místní inženýr, který manipuloval s brzdou tak, aby mohly být kapsle natočeny k vozíkům. "Byla to pomalá práce, protože jsme se museli ke každé kapsli dostat jednotlivě a u každého jsme se museli ujistit, že je při přesunu z kapsle na rampu v bezpečí," popsal okolnosti zásahu Clive Robinson.

Lidé byli podle Robinsona sice nervózní, ale trpělivě čekali na záchranu. Místní policie uzavřela nejbližší okolí, aby usnadnila práci hasičskému sboru.

"U vchodu stál hasič, který všem vysvětloval, co se stalo. Všechno se zdálo pod kontrolou," uvedl portál Huffingtonpost výpověď jednoho z návštěvníků parku.

Témata:  Londýn Velká Británie kolotoče

Aktuálně se děje

5. května 2024 15:52

Ve věku 59 let náhle zemřela herečka Simona Postlerová

Českou hereckou obec zasáhla během prvního květnového víkendu velmi smutná zpráva. Ve věku 59 let zemřela známá herečka Simona Postlerová. O jejím úmrtí informoval Nadační fond Dvojka srdcem na sociální síti. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy