Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké letouny minulý měsíc zabily sedm bojovníků Al-Káidy

Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Stíhací letoun F-15 Eagle, ilustrační fotografie
Foto: af.mil **www.af.mil**

Saná - Agentura AP s odvoláním na velení americké armády uvádí, že při dvou červencových náletech na odnož Al-Káidy působící na Arabském poloostrově (AQAP) zabily letouny sedm radikálů.

Velitelství ozbrojených sil USA pro Blízký východ, Perský záliv a severní Afriku (CENTCOM) uvedlo, že šest radikálů z Al-Káidy zahynulo při náletu 16. července, jeden přišel o život 8. července.

Detaily o přesném místě úderů však zveřejněny nebyly. Američané pouze uvedli, že Al-Káida zůstává "významnou hrozbou pro region, Spojené státy i další země".

Spojené státy považují odnož Al-Káidy působící na Arabském poloostrově za nejnebezpečnější z buněk této sítě. Kvůli bojům mezi šíity a jemenskou vládou Američané útoky proti AQAP pozastavili, v posledních měsících je ale obnovili. Jemenské armádě poskytují poradce a členy speciálních jednotek, k útokům používají bezpilotní letadla.

Témata:  U.S. AIR FORCE Al-Káida Jemen

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy