Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámský stát pašuje uprchlíky do Evropy? V Itálii začalo rozsáhlé vyšetřování

Vlajka Itálie
Vlajka Itálie
Foto: Pixabay

Řím - Itálie vyšetřuje, zda se teroristická organizace Islámský stát (IS) podílí na pašování migrantů do Evropy. Řekl to dnes italský ministr spravedlnosti Andrea Orlando v italském parlamentu.

Podle něj rovněž existuje podezření, že radikálové z IS se snaží ovlivňovat, kam budou migranti v Itálii umístěni. Informovala o tom agentura Reuters.

"Z informací, které máme, vyplývá, že je v běhu vyšetřování zaměřené na to, zda členové IS hrají klíčovou roli v kontrole a řízení toku migrantů do Itálie," uvedl v parlamentním výboru ministr Orlando. Další podrobnosti ale nesdělil, neboť vyšetřování je podle něj tajné.

Masivní příliv migrantů, jichž loni do Evropy přišlo přes milion, se téměř zastavil letos na jaře díky dohodě EU s Tureckem a také díky tomu, že země na takzvané balkánské trase uzavřely své hranice. Tisíce lidí týdně ale připlouvají nyní přes Středozemní moře do Itálie, většinou z Libye.

Témata:  Islámský stát uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy