Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Svědci slyšeli střelbu a výkřiky v arabštině těsně před tím, než explodovaly bomby na letišti

Letiště Zaventem, ilustrační foto
Letiště Zaventem, ilustrační foto
Foto: Ad Meskens

Brusel - Dnešním explozím na bruselském letišti Zaventem předcházela střelba, vypověděli svědci. Někteří přeživší také tvrdí, že výstřely doprovázely neupřesněné výkřiky v arabštině.

Podle neoficiálních zdrojů vybuchly nálože a zahynulo několik lidí, úřady ale zatím neoznámily, že jde o terorismus.

Podle informací na twitteru vybuchly nálože u přepážky společnosti American Airlines. Televizní stanice NBC News s odvoláním na belgickou policii informovala bez upřesnění o několika mrtvých a zraněných.

Na twitteru se objevily zprávy o nejméně deseti mrtvých a 25 zraněných. Deník Wall Street Journal však informuje o 100 zraněných. Podle belgické agentury Belga bylo na místě nalezena ještě třetí výbušnina.

Zdroj: YouTube

Letiště bylo uzavřeno a evakuováno, zastaveno bylo i vlakové spojení k letištním terminálům. "Okna v odletové hale jsou kompletně vysklená. Lidé vybíhali ven se slzami v očích. Podle pokynů máme ale zůstat uvnitř budovy," popsal pro BBC zaměstnanec letištní služby Niels Caignau.

"Byl jsem v bezcelní zóně na letišti a slyšel jsem dvě velmi, velmi hlasité exploze," citovala televize SkyNews svědka události Alexe Rossiho. "Cítil jsem chvění budovy. Byl tam také prach a kouř."

Témata:  Belgie teroristické útoky v Belgii

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy