Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pákistánští právníci rázně reagují na sebevražedný útok v Kvétě, budou bojkotovat jednání

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámábád - Pákistánští právníci rázně reagují na sebevražedný útok v Kvétě, při němž zahynulo 71 osob, převážně právníků. Dnes budou bojkotovat všechna soudní přelíčení v zemi.

"Advokáti celé země budou v úterý (dnes) bojkotovat soudní řízení na znamení protestu proti zabití advokáta v Kvétě," uvedlo dnes v prohlášení sdružení pákistánských advokátů.

V kvétské nemocnici bylo ve chvíli útoku asi 200 lidí, kteří se přišli rozloučit s mrtvým advokátem Bilálem Anvarem Kásím. K atentátu se přihlásily dvě teroristické organizace. Mezi 110 zraněnými bylo 27 lidí ve vážném stavu a ti byli dopraveni do nemocnice v Karáčí.

Kvéta je střediskem provincie Balúčistán, v níž dnes budou na znamení smutku zavřeny školy. Mluvčí balúčistánské správy řekl, že oběti pondělního útoku, které pocházely z Kvéty, už byly pohřbeny, pohřby ostatních se chystají.

Témata:  teroristické útoky v Pákistánu Pákistán

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 8:30

Počasí se bude nadále oteplovat. Vystoupá na letní teploty

Nebývale chladná dubnová epizoda je u konce, o víkendu už teploty překročí dvacítku. Podle týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pak v příštím týdnu ještě o pár stupňů vzrostou. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy