Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakousko hlásí sérii útoků migrantů. Jedné dívce olízali tvář

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Vídeň – Rakousko hlásí sérii útoků, kterých se v posledních týdnech měli dopustiti žadatelé o azyl. Při jednom z incidentů měly být v parku za denního světla napadeny dvě mladé matky s kočárky.

Server The Local uvádí, že neznámý muž měl osahávat a hladit jednu z mladých žen, která byla na procházce se svým dítětem v kočárku. K incidentu došlo v Dolním Rakousku. Když se ho druhá matka pokusila zastavit, napadl ji a pokusil se z ní strhnout šaty.

Obě ženy začaly křičet a upoutaly tak pozornost svého okolí, což muže vyděsilo a on utekl. Po chvíli ho však zatkla policie. Podle vyšetřovatelů byl pachatelem dvacetiletý žadatel o azyl z Afghánistánu, který přijel do Rakouska na jaře. V současné chvíli je ve vyšetřovací vazbě.

Podle serveru jde jen o jeden celé z řady incidentů, které jsou od počátku letošního roku spojovány s malou skupinou žadatelů o azyl v Rakousku a které se objevily v médiích. Právě díky podobným zprávám pak údajně roste podpora krajně pravicové Strany svobody.

Po další události, která se stala minulý týden ve městě Wolfsberg v Korutanech, byl 29-letý žadatel o azyl z Afghánistánu byl zadržen poté, co zaútočil na svou jednadvacetiletou přítelkyně nožem. Podle deníku Krone se zlobil, že nebyla schopna utišit své dítě, které neustále plakalo.

Při třetím incidentu ve městě Mödling skupina mladých žadatelů o azyl údajně osahávala dívku na toaletě jedné z tamních restaurací. Skupina mužů podle listu Krone mladé ženě také olízala tvář. Dívka s nimi však bojovala a křičela a tak muži odešli.

Starosta Mödlingu v té souvislosti uvedl, že je znechucen některými mladými uprchlíky bez doprovodu - nejčastěji z Afghánistánu, kteří způsobují podobné problémy.

Mezitím tento týden začal soudní spor s mužem, který pobodal a zabil žadatele o azyl, kteří se snažili loni ve Vídni pomoci ženě. Podle zpráv z médií se dva alžírští žadatelé o azyl vydali na pomoc ženě, která se hádala s dvěma srbskými muži. Jeden z nich měl ženu napadnout.

Pak vypukl boj, ve kterém byl jeden z Alžířanů (37) několikrát bodnut, a to i do oka. Další den v nemocnici zemřel. Pobodán byl i druhý Alžířan (35), který díky urychlené operaci přežil Obžalovaný u soudu řekl, že se „to stalo kvůli hlouposti."

Témata:  uprchlíci Rakousko policie Rakousko

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy