Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo už není bezpečné. Rodina se vydala do Ruska požádat o azyl

Mnichov, ilustrační foto
Mnichov, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva – Německo není bezpečné a rozhodně to není země, která je vhodná pro výchovu dětí. Právě to tvrdí německá rodina, která se rozhodla uprchnout, vydat se do Ruska a požádat tam o azyl. Griesbachovým se prý nelíbí počet migrantů v Německu, ani chování tamního establishmentu.

Německá rodina (foto zde) odjela do Ruska, kde požádala o azyl, argumentuje, že ve vlasti už kvůli přílivu migrantů není v bezpečí. Carola Griesbachová (51) a její manžel Andre (45) se vydali ze severního Německa až na Rudé náměstí v Moskvě v obytném automobilu značky Volkswagen, aby se vyhnuli „německé diktatuře"," píše britský bulvární Daily Mail. Na cestě je doprovázejí dvě z jejich dcer - Dominique a Julie a jejich čtyři vnoučata.

Německo opustili hned z několika důvodů, včetně toho, že byli znepokojeni počtem migrantů vstupujících do země. Nicméně od svého příchodu na Silvestra 2015 uvízli v malém motelu v lese mimo ruské hlavní město, zatímco jim úřady vrátily jejich žádosti o azyl. Rusko totiž Německo považuje za bezpečnou zemi, a tak žádosti zamítlo. Griesbachovi tvrdí, že neměli čas lépe vyplnit papíry. „Měli jsme strach od té doby, co jsme od září do prosince 2013 pořádali protesty proti německé vládě," přiznal Andre.

V Rusku jsme skutečně svobodní

„Nemáme pocit, že by Německo bylo bezpečné pro nás nebo vhodné pro výchovu našich dětí. Když jsme opustili Německo v prosinci 2015, neměli jsme čas cokoliv zorganizovat. Máme jen turistická víza jen. Nebyl čas vyřídit pracovní vízum," tvrdí rodina. Rodina teď spoléhá na dobrou vůli ruských obyvatel a úřadů, které žádají, aby jim umožnily zůstat. Griesbachovi tvrdí, že dohoda mezi Ruskem a Německem o zastavení bojů v roce 1918 nebyla skutečná mírová dohoda a že jsou tedy země stále ve válečném stavu. Na základě toho argumentují, že ruský stát má povinnost chránit je.

„Chceme tady zůstat a pracovat. Nechceme žít jinde. Potkal jsem spoustu lidí, kteří mi nabízeli práci, můžu pracovat jako farmář nebo stavební dělník. Postavil jsem náš dům v Německu. Mohl bych také pracovat jako překladatel nebo učitel německého jazyka. V Německu je potřeba hodně kvalifikace kvůli získání nějaké práce, ale v Rusku můžete prostě pracovat. Budu rád pracovat, jakmile mě ruská vláda nechá. Opravdu doufáme, že tu budeme moci zůstat. Tady jsme skutečně svobodní," tvrdí Němec.

Putin je lepší vůdce než Merkelová

Jejich případ komplikuje jejich neznalost ruského jazyka i fakt, že jejich finanční prostředky pro přežití rychle ubývají. „Moje ruština není moc dobrá, takže musíme mít všechny dokumenty přeložené. Když jsme odešli, neměli jsme moc peněz, spoléhali jsme na dobrou vůli místních lidí a na to, že nám pomůžou. Rusové jsou neuvěřitelně nápomocní. Nikdo je v tomhle směru nemůže porazit. Takovou pomoc bychom od sobeckých Němců určitě nedostali," uvedla rodina.

Kromě sobectví Němců se Griesbachovým nelíbí počet uprchlíků v jejich vlasti, nedostatek demokracie, nucené očkování či brzká sexualizace dětí. „Lidé věří, že Německo je demokracie, ale není. Je morálně zkažené. Ruská společnost je mnohem lepší a Putin je mnohem lepší vůdce. Německý stát je zkorumpovaný, takže on je mnohem demokratičtější než Merkelová. Pozvali všechny migranty, aby mohli vyvolat problémy a způsobit válku, kterou vláda chce," říká o německých politicích rodina.

Jinam jít nechceme

„Žádná jiná země nechce tolik přistěhovalců – jen Německo. Americké války, syrská válka, Německo pomáhá platit všechny tyto hlouposti. Služby starající se o ochranu péče se snaží co nejrychleji dostat děti pryč o jejich rodičů. Dostanou zaplaceno, aby to dělali. Je to skoro jako obchod s dětmi. Měli jsme strach, že by se to mohlo stát i nám. A děti jsou příliš brzy sexualizovány – oblečením, obrázky i knihami. V Rusku je to mnohem lepší, starají se v první řadě o rodinu." tvrdí Němci.

„Každý zná situaci z německých médiích, i vztah mezi migranty a násilím. Tyto zprávy v médiích představují jen malou část. Pro ženy a děti už to v Německu není bezpečné. Policie případy vyšetřuje jen zřídka, systém jim v tom brání, nebo jsou napadáni takzvanými žadateli o azyl. Aby bylo jasno - nemáme nic proti žadatelům o azyl. Máme povinnost pomáhat lidem, kteří jsou na tom hůř než my," uvedla Carola.

Rodina tvrdí, že má od svých příbuzných, kteří zůstali v Německu, plnou podporu. „Nelíbilo se jim, že jsme odjeli, aniž bychom jim něco řekli. Ale komunikujeme spolu přes Facebook a teď nás podporují. Znovu se už neuvidíme, pokud sem nepřijedou na návštěvu. Jít někam jinam v rámci EU pro nás nepřichází v úvahu," přiznává rodina.

Témata:  Německo Rusko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.