reklama

Po skončení turistických a pracovních víz v roce 2013 se Samarin začal vydávat za středoškoláka. Zfalšoval svou identitu, aby mohl získat řidičský průkaz a kartu sociálního zabezpečení, a tak se vyhnul deportaci na Ukrajinu.

Samarin se infiltroval na střední školu v Harrisburgu ve státě Pensylvánie a dokonce ho přijali i na univerzitu na Floridě. Bydlel v domě Stephayne a Michaela Pottsových, před kterými podle policie hovořil o možném útoku na školu, kam chodí 1650 žáků.

"Komentoval ostatní střelby a řekl nám, že jeho jméno bude znát každý, že bude největší na světě," uvedla Stephanye Pottsova. Samarin ale popírá, že by plánoval útok.

Samarin měl také poměr s patnáctiletou studentkou. Nyní je obviněn z falšování identity a sexu s nezletilou dívkou, k čemuž se přiznal. Za několik případů podvodů a sexuální trestný čin mu hrozí až 40 let za mřížemi a pokuty ve výši 90 tisíc dolarů (cca 81 300 korun).

Francis Chardo, první asistent státního zástupce pro okres Dauphin, podle serveru washingtontimes.com uvedl, že jde o neobvyklý případ, protože zahrnuje poměrně sofistikované falšování identity. Migrant si totiž dokázal změnit nejen jméno, ale i věk, co se nevidí až tak často.