Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Časopis Charlie Hebdo čelí opět výhružkám smrtí

Charlie Hebdo
Charlie Hebdo
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Paříž - Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo dnes sdělil, že opět dostává anonymní vzkazy, jejichž autoři opět hrozí zaměstnancům časopisu smrtí.

Týdeník, v jehož pařížské redakci džihádisté loni povraždili 12 lidí, podal žalobu proti neznámému pachateli. Policie případ podle listu Le Monde vyšetřuje jako písemné vyhrožování smrtí.

"Hrozby začaly v polovině července, byly jich zatím desítky," řekl novinářům spolumajitel časopisu Eric Portheault. Hodně výhrůžek přišlo hlavně 8. srpna, kdy vyšlo nové číslo listu, na jehož první stránce byl pod titulkem Muslimové, uvolněte se obrázek nahého páru tvořeného vousatým mužem a ženou s šátkem na hlavě. Redakce má podle anonymů počítat s atentátem kolem 30. srpna.

Členové redakce jsou pod neustálým policejním dohledem od atentátu ze 7. ledna 2015, kdy v pařížském sídle časopisu dva francouzští džihádisté povraždili 12 lidí včetně osmi karikaturistů a redaktorů.

Útočníci tvrdili, že tak chtěli potrestat Charlie Hebdo za jeho karikatury proroka Mohameda. Nejen podle radikálních muslimů tím list urážel jejich víru.

Témata:  Charlie Hebdo Francie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy