Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bulharské ministerstvo má nový plán, jak zakročit proti pašerákům migrantů

Bulharsko
Bulharsko
Foto: Pixabay

Sofie - Bulharsko bude pečlivěji hlídat pohyb pašeráků, kteří přes jeho území vozí migranty z Turecka k srbské hranici. Na silnicích ve vnitrozemí proto vznikne řada kontrolních stanovišť.

Ministerstvo vnitra plánuje kontrolní stanoviště i na menších silnicích a lesních cestách, které podle policie pašeráci používají, aby se vyhnuli pozornosti.

Bulharsko letos zaznamenalo nárůst počtu pašeráků poté, co na jaře balkánské státy uzavřely hranice pro uprchlíky směřující z Řecka dál do střední a západní Evropy.

Zvyšuje se i počet případů, kdy pohraničníci odhalí pokusy o ilegální překročení hranice. Od začátku srpna bylo takových pokusů už 1858, proti loňsku se ale celkový počet zadržených migrantů mírně snížil. Zatímco v první polovině roku 2015 bylo zadrženo zhruba 21.000 migrantů, letos jich za stejné období bylo kolem 14.000.

Témata:  Bulharsko uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy