Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Srbové zadrželi v nákladním autě sedm migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Bělehrad - Srbské úřady zadržely na hranicích sedm nelegálních migrantů ukrytých v nákladním automobilu bulharské poznávací značky.

Vůz směřoval do Německa, uvedla dnes srbská televizní stanice RTS. Celníci auto zadrželi kvůli kontrole u obce Batrovci na hranici s Chorvatskem. Reagovali na výzvu řidiče, který měl podezření, že se v nákladní části vozu někdo ukrývá.

Vůz měl vést plastové komponenty z Bulharska do Německa, stálo v oficiálních dokumentech. Sedm migrantů, kteří pocházeli z Afghánistánu, skončilo v policejní vazbě, uvedl server Novinite.

Srbská pohraniční stráž dnes informovala, že za poslední méně než měsíc zachytila na hranici s Bulharskem přes 2000 migrantů. Zadržela rovněž 24 pašeráků lidí. Na srbsko-bulharské hranici byly nedávno nasazeny společné vojenské a policejní hlídky. Většina běženců se touto cestou snaží dostat dále do Maďarska a západních zemí EU.

Témata:  Srbsko uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy