Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyřizování účtů? V Mexiku unesli z luxusní restaurace 12 mužů

Mexiko, ilustrační foto
Mexiko, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Mexiko - Na letovisko Puerto Vallarta, které leží na západním pobřeží Mexika zaútočili ozbrojenci. Unesli deset až dvanáct mužů. Podle všeho se jedná o členy gangů, a to jak u únosců, tak i o jejich obětích.

Prokuratura uvedla, že mezi unesenými nejsou žádní turisté. "Můžeme jasně předpokládat, že šlo o lidi spojené se zločineckými organizacemi," řekl státní zástupce Eduardo Almaguer.

Unesenými jsou podle mexického tisku zřejmě majitelé luxusních aut, s nimiž přijeli do restaurace La Leche. Ženy, které je doprovázely, nechali únosci odejít.

Místní tisk hovoří o tom, že skupina ozbrojených mužů vtrhla do luxusní restaurace a přinutila muže, aby nastoupili do dvou terénních vozů. V místě, kde k útoku došlo, bojují dva drogové kartely Jalisco New Generation a Sinaloa.

Témata:  Mexiko drogy gangy policie Mexiko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.