Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Farage utíká z Británie, požádal prý o německé občanství

Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Nigel Farage, britský politik a lídr Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP).
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn – Britská média přinesla spekulace o tom, že někdejší vůdce Strany za nezávislost Spojeného království (UKIP) Nigel Farage možná požádal o německé občanství. Debaty vyvolala zpráva, která se objevila na sociálních sítích a která říkala, že byl politik spatřen ve frontě na německé ambasádě.

Část britských médií, včetně The Guardian, spekuluje, že mohl Farage požádat o dvojí občanství. Média poukazují, že je jeho žena Kirsten Mehrová původem Němka, což debatu ještě podpořilo.

Diskuzi zažehl příspěvek na sociálních sítích, podle kterého byl Farage v pondělí na německém velvyslanectví v Londýně. Mluvčí strany uvedla, že se jí nepodařilo s politikem zkontaktovat a ta nemůže potvrdit ani vyvrátit, jestli je to pravda.

Když Farage kontaktovali lidé ze serveru Buzzfeed, aby získali více informaci, politik jim podle serveru Politico odpověděl, že „jim do toho nic není".

The Guardian odkazuje na zdroj blízké Farageovi, které uvedl, že zprávy o tom, že by Farage mohl požádat o dvojí občanství, jsou nepravdivé. Někteří komentátoři uvádí - i když bez zjevných důkazů – že politikova přítomnost na ambasádě může souviset se snahou získat dvojí občanství pro něj a jeho dvě dcery.

Leonie Witteová na své stránce na Facebooku napsala, že viděla Farage „ve frontě na německém velvyslanectví". „Myslím, že si uvědomil, že jsme ve skutečnosti trochu v háji, a rychle se snaží získat dvojí občanství." Witteová také napsala, že zaslechla Farage, prominentního bojovníka za brexit, jak se omlouval úředníkovi za to, že s sebou nemá určitý dokument.

Témata:  Nigel Farage Velká Británie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy