Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Koupíme migrantům dětské gilotiny a krematoria....Skandál pobouřil Německo

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín - Migrační krize s sebou nepřináší jen miliony uprchlíků mířících do Evropy, ale i skandály jiného ražení. O jeden se postarala německá firma PeWoBe, která zvažovala, že za státní příspěvek určený na migranty nakoupí například dětskou gilotinu.

Společnost PeWoBe provozující ubytovny pro migranty v Berlíně si bude muset najít nový zdroj příjmů. Úřady s ní totiž rozvázaly spolupráci poté, co se na veřejnost dostala interní firemní e-mailová komunikace zaměstnanců PeWoBe hanobící migranty. ,

Právník společnosti podle stanice BBC argumentuje tím, že daná elektronická komunikace je vytržená z kontextu a nebyla myšlena vážně. Manažeři firmy v e-mailech například žertovali o tom, jak investovat příspěvek 5000 eur. Jeden z nich navrhl "dětskou gilotinu" a "velké krematorium".

PeWoBe provozuje v Berlíně devět ubytoven a zajišťuje stravování pro přibližně 3100 migrantů. S tím je ale nyní konec a město už firmě nedá ani korunu. Podle berlínského zmocněnce pro sociální věci tato e-mailová komunikace mezi manažery firmy znamená, že "další spolupráce s PeWoBe již není možná".

Firma se ale proti rozhodnutí zřejmě odvolá. Má totiž s městem podepsanou platnou smlouvu.

Témata:  uprchlíci Německo

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy