Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moderátoři musí během pár měsíců zhubnout, jinak půjdou z obrazovek pryč, nařídila televize.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Káhira - Egyptská státní televize řeší kuriózní problém. Moderátoři jsou prý tlustí, dostali proto příkaz do tří měsíců nadbytečná kila shodit. V opačném případě dostanou výpověď.

Podle regionálního ředitele Háního Džaafara trpí nadváhou až 90 procent moderátorů a moderátorek, a pokud si nenaordinují přísnou dietu, budou muset z obrazovky pryč, napsala agentura DPA. "Každý, koho shledáme nevhodným, se bude muset přesunout na místo, kde nebude tolik na očích," popsal další postup pro egyptský list Masrí al-Jaum.

Kvůli nadváze vedení televize nedávno stáhlo z obrazovek osm moderátorek, kterým bylo řečeno, že svou dosavadní práci můžou zastávat jen pokud budou o něco štíhlejší.

Egyptští komentátoři krok televize vidí vesměs pozitivně, podle nich ale sledovanost hojně kritizované státní televize nestoupne jen díky tomu, že moderátoři budou lépe vypadat. "Nechápou, že lidé se na ně nedívají proto, že postrádají důvěryhodnost, kvalitu a schopnosti. Se vzezřením to nemá co dělat," domnívá se Mustafá Šavkí z egyptského sdružení podporujícího svobodu slova.

Témata:  Egypt média hubnutí, zdraví, nadváha

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy