Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obrovský požár v Kalifornii dostali hasiči částečně pod kontrolu, vzápětí začalo hořet jinde

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Los Angeles - Hasiči v Kalifornii dál svádějí boj s rozsáhlými požáry. Jeden se jim podařilo dostat pod kontrolu, vzápětí ale vypukl další.

U San Bernardina asi 100 kilometrů východně od Los Angeles plameny spálily plochu o rozloze 145 kilometrů čtverečních. Hasiči zatím dostali pod kontrolu zhruba pětinu hořícího území. Bezpečná je podle nich situace v okolí obcí East Oak Hills a South Hesperia, kam už se mohou vrátit obyvatelé původně evakuovaných domů.

Kromě boje proti plamenům se musí úřady u San Bernardina vypořádat také se zločinci, kteří pohromy využívají. Ve čtvrtek policie zadržela tři osoby, které podezřívá z rabování.

Nový požár vypukl u Santa Barbary asi 100 kilometrů severozápadně od Los Angeles. Od čtvrtka, kdy úřady poprvé zaznamenaly plameny, už shořely dva čtvereční kilometry porostu a silný vítr ve spojení s dlouhodobým suchem a teplotami přes 30 stupňů Celsia přispívá k šíření ohně.

Témata:  požáry v USA USA požáry

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 8:45

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Mynářovi

Státní zástupce podal obžalobu proti bývalému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi v souvislosti s dotací na přestavbu penzionu v Osvětimanech, uvedla ve svém zpravodajství ČT24.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy