Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ukončení migrační krize? Maďarsko ví, jak na to

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Budapešť - Nejpevnějším poutem mezi Maďarskem a Novým Zélandem je boj proti terorismu. Uvedl to maďarský ministr zahraničních věcí Péter Szijjártó po schůzce se šéfem diplomacie Nového Zélandu Murray McCulloch. Poradil také, jak ukončit současnou migrační krizi.

Podle agentury MTI Szijjártó zdůraznil, že potlačení teroristické organizace Islámský stát je společným zájmem obou zemí. "V Evropě přesně víme, že čím více rozložíme IS, tím více klesne migrační tlak na náš kontinent," dodal.

"Maďarsko vždy podporovalo nestálé členství Nového Zélandu v Radě bezpečnosti OSN, a udělá to i v září, kdy oceánská země bude předsedat této organizaci," řekl dále maďarský ministr, podle kterého Nový Zéland podpoří snahy Maďarska ucházet se o členství v Radě OSN pro lidská práva.

"Nový Zéland si cení podporu Maďarska, která se promítá i do přátelských, ekonomických a obchodních vztahů," řekl McCully, který během své evropské cesty navštíví Moskvu, Paříž, Londýn, Bratislavu a v pátek i Budapešť.

Témata:  Maďarsko Islámský stát Nový Zéland

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.