Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Srážka minibusu s kamionem na silnici smrti si vyžádala 12 životů, včetně dítěte

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: ladepeche.fr

Paříž - Ve střední Francii se v noci na pátek srazil minibus s kamionem. Srážku, před níž vjel řidič minibusu do protisměru, nepřežilo 12 lidí. Vezl hlavně Portugalce, kteří se vraceli domů ze Švýcarska. Dvoučlenná posádka kamionu má jen lehká zranění, řidič minibusu byl převezen do nemocnice.

U francouzského města Moulins zahynulo při srážce minibusu s kamionem 12 lidí. Nehoda se stala krátce před půlnocí, řidič minibusu vjel do protisměru a čelně se srazil s kamionem. Zatím není jasné, co selhání řidiče zapříčinilo, zkouška na alkohol však byla negativní.

Všech 12 cestujících včetně jednoho dítěte v minibusu zemřelo. Jde hlavně o Portugalce, kteří se vraceli domů ze Švýcarska. Řidič minibusu přežil a s těžkým zraněním byl převezen do nemocnice. Dva Italové, kteří jeli v kamionu, vyvázli jen s lehkým zraněním.

Na místě tragické nehody zasahovalo šest týmů záchranářů, šedesát hasičů a dvacet policistů. Jeden z nich francouzským novinářům sdělil, že se srážka stala na "silnici smrti". "Je dost monotónní a rychlost je omezena na 90 km/h. Někteří řidiči jsou netrpěliví a zrychlují, jiní usnou," vysvětlil.

Nehody jsou proto na zmíněné silnici u městečka Montbeugny časté. Mnohdy je mají na svědomí řidiči kamionů, obvyklé jsou také hromadné nehody.

Témata:  dopravní nehody Francie policie Francie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy