Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který prodal zbraň střelci z Mnichova, asi nakupoval i v ČR

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Mnichov - Podle magazínu Spiegel muž (31), který prodal střelnou zbraň útočníkovi z Mnichova, nakupoval zbraně také v Česku. Policie zatkla Philippa K. v polovině srpna díky jeho předchozím obchodům.

David Ali Sonboly (†18) v červenci jednou ze zbraní od Philippa K. zabil devět lidí a pak i sebe.

Philipp K. k nákupu i prodeji zbraní a munice využíval takzvaný Darknet a podle Spiegelu vystupoval pod přezdívkou Rico. V komunikaci s ostatními uživateli této sítě o sobě prozradil mimo jiné to, že sbírání zbraní je jeho zvláštní hobby. Tvrdil, že za jejich nákupem jezdil opakovaně do zahraničí. V Česku prý koupil zbraně Česká 85 a PM-63 s tlumičem, na Slovensku dokonce kalašnikov.

Rico na síti také poznamenal, že jeho životním snem je účast na třetí světové válce. Za zločince se ale nepovažoval, "pokud se odhlédne od držení zbraní".

Témata:  zbraně Česká republika střelba v Mnichově

Aktuálně se děje

8:33

Policejní těžkooděnci rozehnali demonstranty na půdě Kolumbijské univerzity

Policejní těžkooděnci newyorské policie vstoupili v noci na středu na půdu kampusu Kolumbijské univerzity v New Yorku, aby rozehnali demonstranty, kteří v rámci propalestinského protestu obsadili univerzitní budovu Hamilton Hall. Demonstranti se v budově zabarikádovali a vyvěsili vlajky, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy