Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodiče nechali syna trpět, zatímco se modlili. Chlapec zemřel

Teenageři
Teenageři
Foto: Pixabay

Calgary – Otřesným způsobem zemřel teprve patnáctiletý kanadský mladík, jehož rodiče ho nechali v mukách trpět, zatímco se modlili v jednom z kostelů v Calgary. Pár teď čelí obvinění z vraždy prvního stupně a ze zanedbání péče.

Oddaný křesťanský pár se dvě hodiny modlil, zatímco jejich syn trpící cukrovkou umíral, až pak konečně zavolali na tísňovou linku. Právě takové tvrzení zaznělo u kanadského soudu.

Emil (59) a Rodico (53) Raditovi se podle listu The Independent vrátili z kostela v kanadském městě Calgary, když zjistili, že jejich patnáctiletý syn Alexandru nedýchá. Rodiče údajně včas nereagovali a nezavolali pohotovost, místo toho sledovali, jak jejich syn umírá na bakteriální sepsi.

Podle médií pitva odhalila, že chlapec zemřel na důsledky hladu a zanedbávání. Chlapec neměl téměř žádné zuby, všechny mu shnily a na kůži téměř po celém těle měl vředy a boláky, které způsobilo hned několik různých infekcí. V době smrti vážil Alexandru jen 17 kilogramů.

Oba rodiče se teď zodpovídají před soudem. Emil a Rodico tvrdí, že se 7. května vrátili asi v 20:00 z večerní bohoslužby a řekli svému synovi, že musí jít do nemocnice. To prý nejdříve odmítal kvůli svým „špatným zkušenostem z minulosti".

Jenže lékařka Shauna Mitchellová ve své odborné výpovědi uvedla, že je možné, že chlapec nedýchal už ve chvíli, kdy jeho rodiče odcházeli do kostela. „Byl jako kostra pokrytá kůží," dodala.

Konstábl Larry Pugliese, první policista, který se asi ve 22:00 dostavil na místo, řekl, že oběť vypadala kvůli vyhublosti „jako kostlivec". „Chlapec byl extrémně hubený. Košili měl volnou a měl vystouplá žebra," vypověděl před soudem.

Témata:  Kanada děti soudy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy