Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie našla tělo pohřešované Slovenky ve vodní nádrži

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava - V pondělí odpoledne objevili slovenští policisté ve vodní nádrži tělo pohřešované Marie z Piešťan. Ta více než před týdnem odešla na procházku a od té doby o ní nikdo neměl žádné zprávy. Policejní vyšetřování nyní pracuje se třemi verzemi, co se mohlo stát.

Před více než týdnem začalo rozsáhlé pátrání slovenských policistů po mamince dvou dětí, která beze slova zmizela. Doma řekla, že se jde projít, potom už se neozvala. Pátrání odhalilo jediné vodítko, policejní pes zachytil pachovou stopu, která končila na mostě nad řekou Váh.

Všichni se obávali nejhoršího a nález těla vyloučil přijatelnější teorii, že na mostě nasedla do auta a odjela pryč. Manžel u identifikace neunesl strašlivé zprávy a zhroutil se. Policie totožnost potvrdí až po testech DNA, které mohou zabrat ještě několik dní.

Lékař po prvotním ohledání vyloučil cizí zavinění. Co přesně se stalo, ukáže až policejní vyšetřování. Slovenští kriminalisté pracují podle portálu TVNoviny.sk se třemi verzemi.

Podle první verze mohla Marie spáchat sebevraždu. Tomu ale napovídá velmi málo věcí. Marie měla dva malé syny, podle manžela byl jejich vztah v pořádku, nic nenasvědčovalo tomu, že by si měla sáhnout na život. "Přestěhovali jsme se sem, byl to náš splněný sen. Tohle není někdo, kdo má problém," popsal společné soužití manžel.

Druhou vyšetřovací verzí je, že Marii do řeky někdo hodil. I když prvotní lékařské ohledání vyloučilo cizí zavinění, neznamená to, že Marii někdo z mostu nepomohl. Zasahující lékař navíc nemusel odhalit veškeré důkazy, které může odhalit nařízená pitva.

Třetí verze pracuje s tím, že šlo o nešťastnou náhodu. Policejní vyšetřování je zatím v úplných začátcích, vyloučit se ještě nepodařilo ani jednu z verzí.

Témata:  krimi Slovensko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy