Gang migrantů přepadl řidiče kamionu (0:12) | video: YouTube

Záběry z palubní kamery kamionu ukazují, jak migranti zablokovali cestu řidiči, aby mohli nastoupit a "svézt" se do Británie. Jeden z nich udeří dřevěnou pálkou do nákladního automobilu pokaždé, když řidič roztočí motor.

"Vždycky když jsem šlápl na plynový pedál, okamžitě mi dali najevo, že mi rozmlátí čelní sklo," popsal chvíle hrůzy kamionista Marc Mombaerts pro VTM News.

Záběry byly zveřejněny ve stejný den, kdy byl ve Francii zavražděn súdánský migrant a 15 dalších bylo vážně zraněno během násilného boje, ke kterému došlo mezi soupeřícími gangy, které se chtěly dostat na paluby náklaďáků. 

V uprchlickém kempu "Džungle" poblíž Calais přebývá okolo 9000 migrantů. Eritrejec Sami, který zde žije již šest měsíců, podle zahraničních médií tvrdí, že situace uvnitř je velmi napjatá a další konflikty mohou propuknout velmi rychle.

Vedle sebe jsou podle něj nuceni žít lidé pocházející z různých zemí, kteří nemluví stejným jazykem. Nepokoje vznikají zejména v řadách na potraviny, které mají šanci získat pouze velcí a silní jedinci.

– Globe24.cz

100

Izraelská armáda zprostila vojáky viny za incidenty během války v Gaze

Čtěte dále