Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lovec zastřelil v Srbsku afghánského uprchlíka

Bělehrad, Srbsko
Bělehrad, Srbsko
Foto: Pixabay

Bělehrad - V srbských lesích u bulharských hranic zastřelil v noci na dnešek jeden z lovců zvěře mladého afghánského migranta.

Informovalo o tom dnes srbské ministerstvo obrany bez upřesnění, zda se případ vyšetřuje jako nešťastná událost nebo podezření z úmyslného činu.

Ministerstvo sdělilo, že v souvislosti s případem byl zadržen jeden ze čtyř lovců, kteří byli na místě. Kromě nich se tam nacházelo šest migrantů, z nichž jeden byl postřelen do břicha. "Doktoři záchranné služby po příjezdu už mohli jen konstatovat smrt 20letého afghánského občana," uvádí se v prohlášení pro média.

Agentura AP poznamenala, že mnozí Srbové v tuto roční dobu loví v lesích srnce, lišky a divočáky, na které často číhají v noci.

V Srbsku sice panuje napětí kvůli množství migrantů, kteří se snaží přes srbské území dostat do bohatších zemí Evropské unie, ale k útokům, navíc vražedným, vůči uprchlíkům nedochází.

Témata:  Srbsko lovci

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy