Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U pobřeží Sicílie bylo zachráněno na 1100 migrantů

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím - U pobřeží Sicílie bylo v neděli při několika operacích zachráněno na 1100 migrantů, kteří se snažili dostat z Afriky do Evropy. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na italskou pobřežní stráž.

Migranti byli zachráněni při 11 operacích z celkem osmi gumových člunů a jedné větší lodi, uvedla pobřežní stráž. Národnost běženců ale nespecifikovala.

Do Itálie připlouvají přes Středozemní moře v posledních letech ze severu Afriky tisíce běženců. Od začátku letošního roku se jich do Itálie touto cestou podle Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) dostalo přes 105.000. Sedmdesát procent z nich tvořili muži a 16 procent děti.

Za celý loňský rok připlulo přes Středozemní moře do Itálie téměř 154.000 běženců. Za poslední tři roky to bylo podle agentury Reuters přes 400.000 migrantů.

Témata:  uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

VIDEO: Ukrajinci zaútočili v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy