Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další útok z nenávisti v Británii? Jeden Polák zemřel, druhá je v nemocnici. Strach mají i místní

Policie Velké Británie
Policie Velké Británie
Foto: Filip Toužimský, EuroZprávy.cz

Harlow – Britský gang mladistvých násilníků napadl dva muže polské národnosti, podle policie šlo trestný čin z nenávisti. Jeden napadený v nemocnici zemřel, druhý utrpěl vážná zranění. Informuje o tom server Daily Mail.

Policie z britském Essexu zatkla několik teenagerů, kteří údajně napadli dva Poláky. Podle vyšetřovatelů jde o členy většího gangu. Pátrání po dalších násilnících proto stále probíhá.

Server Daily Mail uvádí, že si skupina asi 20 mladistvých, chlapců i dívek, vyhlédla u stánku s občerstvení ve městě Harlow dva muže polské národnosti a ty napadla. Násilníci nejprve muže uráželi slovně, pak na ně fyzicky zaútočili.

Oba muži zůstali po útoku ležet v bezvědomí na zemi. Jeden z nich (40) utrpěl vážná zranění hlavy a v nemocnici zemřel, druhý (43) byl hospitalizován s podlitinami na břiše, navíc měl zlomené obě ruce.

Detektivové jsou přesvědčeni, že šlo o útok z nenávisti, ačkoliv nevyloučili ani jiné motivy. Po útoku zadrželi čtyři patnáctileté chlapce, kteří byli propuštěni na kauci, jejich šestnáctiletý parťák zůstává ve vazbě.

K útoku mělo dojít v sobotu chvíli před půlnocí. Policie teď prověřuje nahrávky z bezpečnostních kamer a pátrá po svědcích, kteří by mohli identifikovat další útočníky. Podle vyšetřovatelů jich bylo 15 až 20. Apelují proto na ty, kteří se pohybovali v okolí, aby se přihlásili.

Nejmenovaný prodejce jednoho z tamních obchodů přiznal, že útoky jsou tam poměrně běžné. „To místo je v noci pro místní obyvatele no-go zónou, protože se obávají, co by se jim mohlo stát ve chvíli, kdy půjdou večer ven třeba pro mléko," uvedl.

Dodal, že v okolí se pohybuje gang asi 50 mladistvých, kteří berou drogy a napadají kolemjdoucí. „Jedná se o třetí útok, o kterém vím. Napadali Poláky, ale i Angličany. Policie sem vůbec nechodí, teď tady nechají strážníky, protože došlo k vraždě, ale za týden budou zase pryč. Toto místo bylo dříve velmi nebezpečné a bojím se, že znovu nebezpečné bude," dodal.

Témata:  Velká Británie vražda policie Velká Británie

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy