Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chtěl pomoci migrantovi, ten mu místo vděku uřízl ucho

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Bělehrad - Srbskem otřásl otřesný případ násilí. Dva mladí bratři chtěli jednomu z migrantů pomoci najít ubytování, ten se jim odvděčil tak, že jednomu z nich skalpelem rozřízl ucho a poranil ho na hlavě.

Šestnáctiletý chlapec ze srbské Subotice utrpěl zranění hlavy od migranta, kterému se spolu se svým bratrem pokoušeli najít ubytování. Uprchlík zaútočil skalpelem a mladíka pořezal na hlavě a rozřízl mu ucho.

Podle deníku Blic se útok odehrál v centru města a mladíci se z něj dosud nevzpamatovali. "Sešli jsme se v parku Ference Rajhla poblíž vlakového nádraží. Kolem deváté večer k nám přišla trojice migrantů, která sháněla místo na přespání," cituje deník jednu ze svědkyň.

"Kamarád se je snažil navést, ale neuměl dobře anglicky, proto šel on a jeho bratr s migranty, aby jim ukázali cestu. Za parkem se ale kamarád sehnul a jeden z migrantů vytáhl skalpel a pořezal mu hlavu," popsala deníku svědkyně útoku.

Na místo přijela záchranná služba a pořezaného mladíka odvezla do nemocnice. Policie útok potvrdila a po pachatelích pátrá.

Témata:  Srbsko uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy