Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak zapojit uprchlíky do práce? Německá armáda spouští nový projekt

Bundeswehr, ilustrační fotografie
Bundeswehr, ilustrační fotografie
Foto: Bundeswehr

Berlín - Německá armáda spouští pilotní projekt, v rámci kterého budou vojáci poskytovat syrským uprchlíkům odborný výcvik zaměřený na civilní rekonstrukci. Země si od toho slibuje větší zapojení migrantů při obnově jejich země.

Projekt dnes oficiálně spustila ministryně obrany Ursula von der Leyenová a šéf Spolkového úřadu práce Frank-Jürgen Weise. Podle agentury AP ale samotný výcvik začal již v průběhu tohoto týdne.

Během 12 týdnů se migranti zapojí do tří čtyřtýdenních kurzů, kde je budou armádní experti učit profesním dovednostem v oblastech jako stavebnictví, strojírenství či sanitace.

Prvním kolem projde 120 migrantů a cílem je vyškolit je v profesích, které budou moci využít i při opětovné obnově své vlasti, uvedla von der Leyenová.

Nově získané dovednosti nemusí být na škodu ani migrantům, kteří se do vlasti vrátit neplánují. Mohou je využít při shánění zaměstnání v Německu.

Témata:  uprchlíci Německo Německá armáda

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy