reklama

Teprve jedenáctiletý Maxim z Ingolstadtu se rozhodl, že si dopřeje vyhlídkovou jízdu autobusem přes město. Chlapec se odjakživa chtěl stát řidičem autobusu a náhoda mu pomohla si tohle povolání vyzkoušet.

Cestou po ulici si chlapec všiml, že vedle zaparkovaného autobusu leží klíče. Řidič je tam ztratil, když autobus zamykal a odcházel. Malému Maximovi se podařilo autobus odemknout i nastartovat. Ujel s ním pak čtyři kilometry.

V jednu chvíli chlapec dokonce nabral tři cestující. Ti si zprvu ničeho nevšimli, ale když zaregistrovali podivně nejistou jízdu autobusu, konenčně se dovtípili, že ho řídí malý chlapec. Ještě z autobusu zavolali policii, která Maxima zadržela a předala matce.

Chlapec měl štěstí, že se nikomu nic nestalo. Jen mírně odřená barva na karosérii autobusu si vyžádá opravu asi za 100 euro. Maxim je teď svému snu stát se řidičem autobusu o kousek blíž. Rodiče ho přihlásili do autoškoly a praktické dovednosti s autobusem si zatím nacvičuje na počítačové simulaci, kterou v rámci kurzu dostal.