Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch bomby v Thajsku zasáhl projíždějící vlak

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Bangkok - Při výbuchu bomby, která byla nastražené pod kolejemi na jihu Thajska, zemřel drážní zaměstnanec. Další tři lidé utrpěli zranění.

Bomba explodovala, když po kolejích projížděl vlak na cestě z pohraničního města Sungai Kolok do Bangkoku. Výbuch poškodil poslední vagón. Mezi zraněnými jsou dva další zaměstnanci drah a jedna pasažérka.

Thajsko je převážně buddhistickou zemí, ale v jižní části, především v provinciích Pattání, Jalá a Narátchivát, žije muslimská menšina. Boj separatistů si v této oblasti od roku 2004 vyžádal více než 6500 obětí.

Separatistům připisují úřady i sérii atentátů, které v srpnu na různých místech jižního Thajska zabily nejméně čtyři osoby a desítky dalších včetně cizinců zranily. Povstalci ale zodpovědnost za útoky odmítají.

Témata:  Thajsko vlaky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy