Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V makedonských horách se zřítilo soukromé letadlo. Všichni pasažéři zemřeli

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Skopje - V makedonských horách se zřítilo soukromé letadlo. Všech šest pasažérů, kteří letěli z italského Trevisa do kosovské Prištiny při havárii zemřelo. Příčina zatím není známa.

Malé letadlo bylo na cestě ze severoitalského Trevisa do hlavního města Kosova, když se zřítilo v horské oblasti poblíž Skopje. Podle vyšetřovatelů šlo o dvoumotorový soukromý letoun, který byl registrován v Kosovu.

Všech šest cestujících při neštěstí zemřelo. Úřady oznámily, že mezi oběťmi jsou čtyři Italové a dva Kosované. "Ve Skopje plánovali přistát, aby doplnili palivo," objasnil bezpečnostní šéf Mitko Chavko. Skopje je přitom jižněji než Priština a zároveň dál od Trevisa.

Podle Fox News žádal pilot o povolení přistát, žádné nebezpečí nebo závadu ale nenahlásil. Krátce poté zmizelo letadlo z radarů. Podíl na havárii může mít i počasí, let komplikoval silný vítr a snížená viditelnost.

Obyvatelé nedaleké vesnice Vetersko vypověděli, že slyšeli velkou ránu a pak spatřili kouř i plameny. Trosky letadla objevili záchranáři těsně po setmění, jen několik minut po posledním kontaktu s pilotem.

Témata:  Makedonie letecké nehody

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.