Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecké úřady prý během tří týdnů překazily přes dvě stovky útoků kurdských povstalců

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - Turecké úřady během uplynulých tří týdnů zmařily téměř 230 útoků chystaných kurdskými povstalci.

V 19 případech mělo jít o sebevražedné bombové atentáty. Podle agentury AP to dnes řekl místopředseda vlády Nurettin Canikli.

Náměstek premiéra Binaliho Yildirima po zasedání vlády řekl novinářům, že turecké bezpečnostní síly a tajné služby od 15. srpna do dneška překazily 229 útoků. Při 155 z nich měly být plánovaně použity bomby a ve 39 případech chtěli vzbouřenci odpálit nálože schované v autech.

Canikli v této souvislosti rovněž uvedl, že turecká policie zatkla 24 osob, které se údajně připravovaly tyto teroristické akce spáchat.

Turecko je sužováno řadou bombových útoků namířených proti policejním a vojenským cílům a prováděných automobily, v nichž jsou ukryté výbušniny. Úřady z jejich páchání obviňují ozbrojené radikály spojené se zakázanou tureckou separatistickou Stranou kurdských pracujících (PKK).

Témata:  Turecko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 10:28

V noci Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny

V noci na dnešek Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, což způsobilo poškození zařízení a zranění alespoň jednoho pracovníka. Oznámil to podle ukrajinských médií ministr energetiky Herman Haluščenko. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy