Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová odpověděla na kritiku ve velkém stylu. Pořídila si dopravní letadlo, na jehož palubu zve novináře

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Hillary Clintonová dosud čelila kritice, že se vyhýbá oficiálním tiskovým konferencím, na což upozorňoval i její rival Donald Trump. Kandidátka demokratů si proto najala velké dopravní letadlo, na jehož palubu nově zve novinářský doprovod.

Clintonová neuspořádala oficiální tiskovou konferenci devět měsíců, zatímco tento týden, co má nové letadlo, ji měla hned dvakrát, uvedla AP s tím, že k novinářům na palubě přišla ještě dvakrát při jiné příležitosti.

Cestovat společně s novináři je zavedenou praxí americké předvolební kampaně. Clintonová k tomu přistoupila až nyní, tedy dva měsíce před volbami. Její stroj je 14 let starý Boeing 737, který byl původně určen pro leteckou společnost AirBerlin. Na trupu je obří heslo kampaně demokratky Stronger Together (Společně jsme silnější). Letoun dostal přezdívku Hill Force One, což odkazuje na Air Force One.

Hill Force One je rozdělen do čtyř oddílů. Ten v přední části je vyhrazen Clintonové a jejím nejbližším poradcům, za ním následují oddíly pro další členy štábu a také pro příslušníky Tajné služby USA, což je bezpečnostní složka střežící prezidenta a vysoké ústavní činitele včetně prezidentských kandidátů. Poslední sekce je pro novináře.

Na rozdíl od Clintonové Trump létá velkým dopravní letadlem od počátku kampaně, jeho Boeing 757 mu navíc patří. Miliardářův boeing, který Trump koupil od spoluzakladatele Microsoftu Paula Allena, působí spíše bombasticky. Uvnitř je sprcha, pozlacené přezky bezpečnostních pásů či umyvadlo, obrovská televize s digitální knihovnou.

Témata:  Hillary Clintonová USA novináři

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:34

Macron varuje před Ruskem: Dnešní Evropa je smrtelná. Může zemřít

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy