Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Merkelová se dočkala zastání od EK. Před rokem udělala to jediné správné, co udělat šlo

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Brusel - Evropská komise se zastala migrační politiky německé kancléřky Angel Merkelové. Tvrdí, že před rokem udělala to jediné správné, co udělat šlo.

První místopředseda Evropské komise (EK) Frans Timmermans vyjádřil podporu migrační politice německé kancléřky Angely Merkelové, která za otevření Německa migrantům schytává kritiku ze všech stran.

Výroky Angely Merkelové o zvládnutí migrační krize z roku 2015 jsou dnes terčem posměchu, byly však "tím jediným správným, co se v té době dalo říci", řekl Timmermans během diskuse s bývalým britským ministrem zahraničí Davidem Milibandem.

Agentura DPA uvádí, že Evropané jsou podle Timmermanse uzavření mezi soucitem, který v nich vyvolává fotografie utopeného malého uprchlíka Ajlana, a nedobrými pocity po událostech během silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem.

Nepopírá však, že migrace s sebou přináší spoustu starostí a problémů. Dodal ale, že migrace je problémem, jehož vyřešení je "naší morální povinností."

Témata:  Evropská komise (EK) Angela Merkelová

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy