reklama

K celému incidentu došlo na půdě kampusu univerzity v Catanii. Pietro L. měl podle portálu CNN chycen, když masturboval před studentkami univerzity. Soud muže v květnu 2015 odsoudil ke třem měsícům ve vězení a uložil mu pokutu ve výši 3200 eur (přes 92 tisíc korun).

S tím se ale nesmířil právník odsouzeného muže a podal odvolání k italskému nejvyššímu soudu "La Corte di Cassazione". Ten nyní zveřejnil rozsudek, podle kterého veřejná masturbace, dokud není provozována před mladistvými, není nadále považována za kriminální chování.

Ke změně v zákoníku, která takové chování dekriminalizovala, došlo v Itálii minulý rok. Podle něj lze za takové chování pachatele uvěznit až na 4 a půl roku, pokud je provozováno v přítomnosti mladistvých.

Díky tomu byl původní rozsudek zrušen a celý případ byl poslán zpět k soudu v Catanii. Ten má rozhodnout o výši pokuty, která by se měla pohybovat mezi 5000 a 30000 eury (cca 135 tisíc až 810 tisíc korun).

Podobné případy vyvolávají překvapení po celém světě. V roce 2013 byl muž ze Švédska obviněn ze sexuálního útoku, soud ale obvinění zrušil podle portálu Huffington post kvůli tomu, že jeho činy nebyly mířeny proti určité osobě. Případ vyvolal bouřlivou diskuzi nejen ve Švédsku.