Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Virus zika řádí v Thajsku. V Bangkoku ohlásili 21 nových případů nákazy

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Bangkok - V centru thajské metropole Bangkok bylo potvrzeno 21 nových případů nákazy virem zika. Mezi nakaženými osobami byla i těhotná žena, která už bez komplikací porodila.

Oznámilo to dnes thajské ministerstvo zdravotnictví, podle něhož se všechny osoby nakazily v místě. Stanice CNN uvedla, že na letišti byla zpřísněna opatření a všichni přijíždějící cestující procházejí skenerem, který měří jejich teplotu. Od ledna byly v Thajsku zaznamenány případy nakažení virem, který může způsobit abnormální vývoj mozku lidského plodu, v 16 z 76 tamních provincií.

Poprvé se virus zika v této asijské zemi objevil v roce 2012 a úřady v hlavním městě od té doby podle agentury Reuters provádějí pravidelné testování. Mezi osobami nakaženými v Thajsku je 30 těhotných žen, které jsou sledovány. Šest z nich už porodilo a děti se narodily bez defektu.

Thajsko dnes přiznalo nové případy krátce po Malajsii, kde je podle středečního oznámení tamních úřadů nakažena sedmadvacetiletá těhotná žena. Je z města poblíž Singapuru, kde prvního nakaženého ohlásili 27. srpna a od té doby tam počet nakažených stoupl na 300. Čína kvůli tomu zavedla zdravotní kontroly lidí přijíždějících ze Singapuru a dalších zemích, kde se virus zika šíří.

Témata:  Thajsko virus Zika lékaři

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy