Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová je vážně nemocná? Konspirační teoretikové prý objevili její tajemství

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington – Stále častěji se ozývají hlasy, které spekulují o vážném zdravotním stavu demokratické prezidentské kandidátky Hillary Clintonové. Tyto konspirační teorie ještě utvrdil incident, kdy v neděli téměř upadla před nástupem do vozu po newyorském pietním shromáždění k výročí útoků z 11. září. Ti, kteří chtějí tyto teorie potvrdit, se zaměřili na zkoumání ušních lalůčků Clintonové – a zjistili něco zajímavého.

Vodu na mlýn různým hlasům spekulujícím o tom, že je Clintonová vážně nemocná, nebo že dokonce umírá, nahnal incident, kdy demokratka téměř upadla při pietním shromáždění na počest obětí útoků z 11. září 2001. Její kampaň původně uvedla, že k tomu došlo kvůli přehřátí organismu, pak ale připustila, že jí lékaři v pátek diagnostikovali zápal plic a doporučili jí klid na lůžku.

Clintonová uznala, že udělala chybu, když zakrývala skutečný důvod své indispozice. Ošemetná byla její mystifikace také kvůli tomu, že její republikánský protikandidát Donald Trump několikrát upozorňoval, že Clintonová není fyzicky schopna vykonávat funkci prezidentky.

Konspirační teoretikové neztrácí čas a tak se podle serveru Foreign Policy zaměřili na zvětšené fotografie ušních boltců demokratky ve snaze dokázat, že je vážně nemocná. Zkoumali mimo jiné také fotky, který ukazují Clintonovou, jak energicky vychází spolu se svou dcerou Chelsea z jejího newyorského bytu – pouhých 90 minut před tím, než se jí udělalo špatně.

Podle konspiračních teoretiků osoba, která „rozmarným krokem" opustila bytový dům, nebyla Hillary Clintonová, ale spíše její dvojnice, která byla najata, aby zakryla katastrofální zdravotní stav demokratky. Poukazují třeba na to, že její nohy byly příliš hubené, nos měl trochu jiný tvar a její ušní boltce měly jinou velikost než normálně.

„Kupodivu je to už podruhé, kdy kritici Clintonové zkoumají její uši. Minulý týden, konspirátoři tvrdili, že bývalá senátorka a ministryně zahraničí tajně nosila sluchátko při fóru v New Yorku, pomocí kterého jí její asistenti měli napovídat odpovědi na otázky pro případ, že se zasekne," vysvětluje server.

Témata:  Hillary Clintonová USA prezidentská kampaň

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy