Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Násilí v aténském přístavu, popraly se dvě skupiny uprchlíků

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Atény - Již delší dobu humanitární organizace varují, že v aténském přístavu roste mezi uprchlíky napětí a hrozí konflikty. Dnes k jednomu došlo.

Podle pobřežní stráže se nejspíš mezi sebou poprali Afghánci a Syřané. Tříhodinová rvačka začala ve středu kolem desáté večer. Její následky byly v oblasti patrné i dnes, na ulicích ležely kameny a rozbité sklo. Nedaleká nemocnice ošetřila osm lidí.

V přístavu Pireus žilo v posledních dnech téměř 6000 běženců. V odbavovacích prostorách u mol bydleli v 1100 stanech nebo spali v přeplněných čekárnách. Dnes začaly autobusy odvážet stovky přítomných do uprchlických táborů v jiných částech Řecka.

V Řecko zůstalo uvězněno přes 50.000 uprchlíků a migrantů, když balkánské země kvůli obrovské migrační vlně uzavřely své hranice.

Témata:  uprchlíci Řecko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy