Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámský stát nabádá muslimy, aby zaútočili na sídlo Angely Merkelové

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Berlín – Islámský stát apeluje své příznivce, aby zaútočili na německé kancléřství a letiště mezi městy Kolín nad Rýnem a Bonn. Výzvu zveřejnil prostřednictvím fotek umístěných na Twitteru. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zpravodajskou službu SITE.

Islámský stát vyzval své věrné v Evropě, aby podnikli útoky podobné těm z Bruselu. Novými cíli by mělo být sídlo německé kancléřky Angely Merkelové a letiště Kolín/Bonn.

Součástí grafiky, kterou zveřejnil IS a kterou přinesla německá média, jsou také výzvy v němčině, které podněcují muslimy k „páchání násilí proti nepřátelům Alláha". Popisek obsahuje logo Furat Media, tedy organizace spadající pod Islámský stát.

German ISIS Jihadis threatening Germany, among them Cologne Bonn Airport. pic.twitter.com/RpsiXwjraT

— Björn Stritzel (@bjoernstritzel) 30. března 2016

 

Grafika obsahuje nápisy jako „Německo je bojiště" nebo „Toho, čeho dosáhli vaši bratři v Belgii, můžete také dosáhnout".

Německá federální policie už monitoruje podezřelé osoby s německým pasem, které se vrátily z bojů v Sýrii a Iráku. O zveřejněných obrázcích prý ví, ale nebudou kvůli nim podniknuta žádná speciální bezpečnostní opatření.

„Jsme si vědomi tohoto materiálu a naši odborníci už ho kontrolují," uvedl mluvčí federální policie. „Je jasné, že Německo je ohniskem mezinárodního terorismu a že útoky by mohly přijít, ale tento materiál nemění naše hodnocení bezpečností situace," dodal.

Témata:  Německo Islámský stát policie Německo

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 10:01

Rafah opouští statisíce lidí. Bojí se invaze izraelské armády

Podle izraelských médií opustily město Rafah v Pásmu Gazy před blížící se izraelskou ofenzívou až statisíce lidí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy