Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch na jihu Turecka: Zemřelo minimálně šest osob

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Diyarbakir - Silný výbuch v jihotureckém měste Diyarbakir si vyžádal nejméně šest mrtvých a dvacet zraněných. Podle prvních zpráv najel sebevražedný útočník autem do policejního obrněného autobusu a poté se odpálil.

Bomba explodovala ve čtvrtek odpoledne poblíž autobusové zastávky, podle informací z portálu BBC Türkçe po výbuchu zemřelo šest lidí, minimálně čtyři z nich jsou policisté, mezi zraněnými jsou i civilisté.

VIDEO: Resident of Diyarbakir @SidarSimsek films several emergency vehicles at the scene of the explosion.pic.twitter.com/601uK8B7br

— Conflict News (@Conflicts) 31. března 2016

 

Na místě zasahuje velké množství ambulancí a bezpečnostní složky.

V tomto městě obývaném převážně menšinovými Kurdy operuje turecká armáda.

PHOTO: Image allegedly shows the aftermath of a bombing that targeted a bus stop in Diyarbakir - @ValkryV pic.twitter.com/wf6MlPKM0n

— Conflict News (@Conflicts) 31. března 2016

 

Šlo podle všeho o útok kurdských separatistů proti vojákům, což je v poslední době v oblasti poměrně běžné. Turecká armáda vede přes půl roku bojové operace proti příslušníkům Strany kurdských pracujících (PKK).

Exploze nastala nedaleko autobusové stanice v místech, kudy právě projíždělo obrněné vojenské vozidlo. Mezi zraněnými jsou tři vojáci.

Témata:  Turecko výbuch

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy