Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terorisumus a migrace spolu nesouvisí, tvrdí italský premiér

Terorismus
Terorismus
Foto: news.com

New York - Šéf italského kabinetu Matteo Renzi dnes řekl, že neexistuje žádný důvod, proč spojovat dohromady boj proti terorismu a politické kroky v oblasti přistěhovalectví.

Podle agentury AP premiér v New Yorku před novináři prohlásil, že "dávání bezpečnosti a imigrace do vzájemné souvislosti" není v tuto chvíli opodstatněné.

Podle Renziho se teroristé, kteří se dostali do Evropy, nepřepravili na lodích, ale pohodlně v letadlech. Místem, kde vzniká v Evropě islámský extremismus, nejsou podle něho uprchlické tábory, ale věznice, kde se s největší pravděpodobností potrestaní muslimové radikalizují.

Renzi, který vyjádřil zklamání nad výsledky pátečního neformální summitu Evropské unie v Bratislavě, dnes také řekl, že pokud bude unie nadále postupovat tímto způsobem, bude se muset Itálie s problémem imigrace vypořádat sama.

Témata:  Matteo Renzi terorismus uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy