Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslim přiznal: Stydím se za sebe, islám je násilný

Muslim
Muslim
Foto: Pixabay

New York – Think-tank Gatestone Institute vydal text muslimského autora Hakima Haidera, který pochází z Blízkého východu. V něm se muslim zamýšlí nad svými souvěrci i nad tím, co mu řekl jeho náboženský učitel. A jeho závěry nejsou příliš pozitivní.

„Otevřu oči a žiju v islámské rodině v islámské zemi, ale za 23 let nevím, co je islám. Jaký je účel islámu? Jednou jsem se zeptal mého učitele (mully) v mešitě: jaký je rozdíl mezi muslimem a nemuslimem?" začíná svůj text pro Gatestone Institute Haider.

Muslim pak přetlumočil rozhovor, který se svým učitelem vedl. „On mi odpověděl: ten, kdo věří v Alláha a proroka Mohameda, je muslim, ten kdo v Alláha a protoka Mohameda nevěří, je nemuslim. Zeptal jsem se znovu: Co budeme dělat? Jak poučíme nemuslima?" vzpomíná autor textu. Tím, co mu mulla odpověděl, však byl zaskočen. „On mi odpověděl: prostě ho zabiješ. Ptal jsem se: proč bych ho měl zabít? A kdy bych ho měl zabít? A od odpověděl: Až vyrosteš, tak ho zabiješ," popisuje muslim.

„Od té chvíle jsem přemýšlel, proč mi to učitel řekl. Další den jsem se ho v mešitě zeptal znovu: Pane, v islámu existuje tolik skupin. Jedna skupina chce zabít druhou, protože je nemuslimská. Proč? On mi odpověděl: Protože nenásleduje naše pravidla," píše se v textu, který think-tank zveřejnil.

„Překvapuje mě, že to slyším. To znamená, že bychom měli zabít osobu, která nenásleduje naše pravidla? Zeptal jsem se ještě na jednu otázku – pane, když jsem sunnita nebo wahábista, mám zabít osobu, která se hlásí k jiné skupině, třeba k šíitům? A on odpověděl: ano, samozřejmě. Byl jsem v šoku a tiše jsem odpověděl: ne, pane, nezabiju každého, ať už muslima nebo nemuslima, který patří k jiné skupině. Pak mě mulla tvrdě udeřil. Příště už jsem jen mlčky seděl v rohu mešity," vzpomíná muslim.

Připomíná také, že islámské sekty nebo skupiny se navzájem vyvražďují. „A nejstrašnější na tom je, že tyto skupiny podporují muslimské země – jako například Irán, který podporuje šíity, Islámský stát, který podporuje ty, kteří bojují proti sunnitům, nebo Saudská Arábie, která podporuje sunnity a wahábisty, kteří bojují proti šíitům. Tyto muslimské země dokonce těmto skupinám poskytují zbraně a výcvik," připomíná.

Poukazuje také na to, že v islámu existuje asi 80 různých skupin a sekt a že každá z nich se snaží ukázat, že má pravdu, zatímco ty ostatní se mýlí. „Žádný muslim ani žádná muslimská země se nesnaží soustředit na mír a prospěšnou práci pro celé lidstvo. Všichni muslimové se snaží zabít ty druhé," shrnuje vztahy mezi skupinami Haider.

„Tak jsem v mešitě poslouchal tu lekci zabíjení a sledoval, jak je tato lekce praktikována. V každém teroristického útoku, byla skrytá ruka, muslimská ruka. Takže se stydím, že patřím k takovému náboženství, které podniká jen teroristické akce a nic víc. Náboženství je rozděleno do více než 80 skupin nebo sekt. Takže jak si někdo muže být jist, která skupina nebo sekta má pravdu? Každá skupina nebo sekta se modlí jinak," vysvětluje muslim.

„A každá skupina či sekta říká: Děláme to proto, že nám to náš Prorok nařídil. Takže učení proroka nám říká, že máme zabít někoho, jen proto, že s námi nesouhlasí? Muslim má špatně zacházet s židy a křesťany, protože nejsou stoupenci Alláha a Mohameda? Ale na druhé straně tato náboženství vyrostla, protože jsou mírumilovná a pracují pro lidstvo. Ale nevidím žádnou humanitu v islámu a našel jsem jen několik věcí, které pro lidstvo islám vykonal," přiznává otevřeně Haider.

„Lidstvo je jediné náboženství na světě, které je tím nejlepším náboženstvím, a říkám, že židé a křesťané pracují pro lidstvo. Takže jaká je teď důvěryhodnost mešit? Jaká je důvěryhodnost učitelů? A které náboženství je pravdivé? Z mého pohledu není muslimské náboženství pravdivé a mešity nebo madrasy jsou kořeny terorismu. Nejsem žid nebo křesťan, jsem muslim a říkám jako muslim, že se stydím, že jsem muslimem," zdůrazňuje.

Dodává, že naprosto nesouhlasí s islámskou výukou, islámskými teroristickými sektami a s islamistickými skupinami. „Mešity jsou základní školy, kde se vaše děti učí předmět terorismus. Madrasy jsou laboratoře, kde jsou vaše děti trénovány v terorismu, a svět je místem, kde se vaše děti terorismu dopouští. Islám není nic víc, než jen: 'Pokud s vámi nesouhlasí, stačí vzít zbraň a zastřelit ho'," dodává.

Témata:  muslimové Islám terorismus

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.