Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Představitelé CDU/CSU hledali dohodu o migrační politice, Neúspěšně

Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Německá kancléřka Angela Merkelová na návštěvě v Praze (25. srpna 2016)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Berlín – V Německu se dnes uskutečnilo jednání čelních představitelů stran CDU a CSU. Dohodu o migrační politice však schůzka nepřinesla, schůzka prý ale probíhala dobře.

Schůzka čelných představitelů obou stran měla přispět k překonání rozdílných názorů na uprchlickou politiku. I když k dohodě nedošlo, šéf Křesťanskosociální unie Horst Seehofer dal po schůzce s německou kancléřkou a šéfkou Křesťanskodemokratické unie Angelou Merkelovou najevo spokojenost.

Předseda bavorské strany, který dnes v poledne jednal s kancléřkou i mezi čtyřma očima, atmosféru jednání mezi zástupci stran, jejichž vztahy byly v poslední době značně napjaté, označil za báječnou.

„Byly to skutečně obsahově velmi naplněné rozhovory i o dlouhodobých tématech. Jsem vysloveně spokojen," uvedl Seehofer po schůzce, které se účastnili také šéfové obou poslaneckých klubů nebo ministr financí Wolfgang Schäuble (CDU).

Tématem jednání byla i otázka stanovení horní hranice počtu uprchlíků, které by mělo Německo ročně přijímat. Hranici 200.000 běženců ročně požaduje Seehofer a jeho strana, Merkelová se jí ale brání. „Jsem spokojený, dokonce velmi spokojený," uvedl Seehofer na otázku, jestli se na schůzce řešila právě i maximální hranice.

Témata:  Německo Angela Merkelová Konzervativní unie CDU/CSU

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.