Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na terorismus si musíme zvyknout. Je součástí našeho života, varuje muslimský starosta Londýna

Londýnský starosta Sadiq Khan
Londýnský starosta Sadiq Khan
Foto: Facebook

New York – Terorismus je součástí našeho života, musíme se s tím smířit. Právě to řekl při své návštěvě v New Yorku muslimský starosta Londýna Sadiq Khan. Píše to britský list The Independent.

Labouristický politik varoval, že metropole musí „být připraveny" na útoky jako byl ten v New Yorku. Sadiq Khan řekl, že věří, že hrozby teroristických útoků jsou „nedílnou součástí života ve velkém městě" a povzbudil Londýňany, aby byli bdělí v boji proti nebezpečí.

Starosta Londýna přiznal, že po nedávném bombovém útoku v New Yorku měl „bezesnou noc", a dodal, že velká města po celém světě „musí být připravena na podobné věci", které se přihodí, když je lidé nejméně očekávají.

„To znamená být bdělý, mít policii, která je v kontaktu s komunitami. Znamená to, že bezpečnostní služby musí být připraveny, ale také to obměnu nápadů a osvědčených postupů," vysvětloval Khan krátce před setkání se starostou New Yorku Billem de Blasiem.

Khan byl zvolen starostou v květnu a ihned provedl některé výrazné změny v tamní policii. „Nic pro mě není důležitější než udržování Londýňanů bezpečí," řekl tehdy starosta s tím, že chce mít jistotu, že jsou všechny složky připraveny i na variantu, že dojde k více útokům najednou.

„Teroristé vyvíjejí svoji taktiku a my po celou dobu musíme vyvíjet naše reakce. Obávám se, že důsledky teroristického útoku jsou velice děsivé. Chtějí zabíjet. Chtějí zmrzačit a vyděsit nás. Je moje práce zajistit, abychom byli v takovém bezpečí, jak je to jen možné," dodal.

Témata:  terorismus Sadiq Khan

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy